Transitie jeugdzorg

 

De Jeugd Geestelijke Gezondheidzorg gaat per 1 januari 2015 uit de zorgverzekeringswet en gemeenten worden vanaf die datum verantwoordelijk voor het preventieve en curatieve jeugdbeleid. Dus als je per 2015 een psycholoog in Amersfoort zoekt, en je bent nog geen 18 jaar, dan krijg je niet meer te maken met je zorgverzekering, maar met de gemeente waar je in woont, in jouw geval Amersfoort. Voor ouders die psychologische hulp voor hun kind zoeken geldt hetzelfde.

Er is nog veel onduidelijk wat dit precies gaat betekenen en wat je voor vergoeding krijgt als je hulp zoekt. Het gaat in ieder geval om een bezuinigingsmaatregel.

Om goed voorbereid te zijn op de veranderingen heeft psychologenpraktijk Kolkrijst zich aangesloten bij een samenwerkingsverband met de naam Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten Eemland. Dit samenwerkingsverband onderhoud contacten met de gemeente Amersfoort en andere belangrijke partijen en probeert een zo goed mogelijk aanbod te blijven bieden voor nu en in de toekomst aan kinderen en jongeren in Amersfoort en omgeving met psychische problemen.

Als er ontwikkelingen zijn en meer duidelijkheid, dan zal ik daar op deze plek over berichten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

psycholoog in amersfoort psychologenpraktijkkolkrijst hoogland helmantel amersfoort noord cognitieve gedragstherapeut schematherapie